WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Behang ontwerpen voor mijn eigen tiener dochter

Jennifer van der Meer

Auteur: Jennifer van der Meer. Gepost op:08-jun-2018 14:53

Mijn dochter is bijna 13 en zit aan het eind van haar eerste jaar op de middelbare school. En wat is ze veranderd sinds ze de basisschool heeft verlaten! Gegroeid. Niet alleen in lengte, maar ook in doen en laten. En dus kwam een tijdje geleden ook die langverwachte opmerking: "Mam, mijn kamer. Hoe die nu is, kan écht niet meer!" En dus sloeg mama aan het ontwerpen. Missie: tienerbehang voor mijn eigen meisje.

lees meer

 

 

Ideeën opdoen

Mijn dochter is een echt paardenmeisje. Een paar jaar geleden wilde ze daarom graag een paardenkamer, met mijn paardenbehang en een paardenmuursticker. Maar ondanks dat haar hobby niet veranderd is, kunnen paarden op haar kamer nu plotseling écht niet meer. Ik vind het geen probleem, een kinderkamer veranderen in een tienerkamer vind ik immers best leuk. Bovendien ik wil al jaren wat meer behang voor tieners toevoegen aan de collectie, maar ben ik daar om de een of andere reden niet aan toegekomen. Een mooie gelegenheid nu dus! Mijn dochter weet heel goed wat ze wil én heeft oog voor vormgeving en inrichting, dus ik gaf haar eerst de opdracht om eens heel goed op een rij te zetten wat ze wil, welke kleuren ze mooi vindt en welke sfeer ze in haar kamer wil. Dus verzamelde ze allerlei interieurbeelden en kleurenschema's op Pinterest, maakte een moodboard van woontijdschriften en gingen we samen naar Eierkamp om de stijlstudio's van het woonprogramma van VT Wonen eens in het echt te bekijken. Uiteindelijk koos ze voor een kleurenschema met wat mooie ingetogen kleuren. Op 1 korte wand moet behang komen met 'dots' of stippen gecombineerd met een mooie quote. Een andere wand schilderen we in een bijpassende warme kleur en verder moeten wat bijpassende accessoires kleur en sfeer gaan brengen.

 

 

Eerste versies voor het tienermeisje

Vervolgens kreeg ik het erg druk met opdrachten van klanten en zakte het project 'Tienerkamer' even naar de achtergrond. Tot ik onlangs weer even wat meer ruimte kreeg en aan de slag ging met een voor mij geheel nieuw thema 'dots'. Super leuk om te doen! Ik kon alleen niet bij haar Pinterest Boards, dus het kleurenschema wist ik even niet meer. Toch iets met roze of heart wood dacht ik? Dat was namelijk ook voorbij gekomen. Of moest het nu juist wat stoerder zijn? Ik maakte onderstaande twee roze ontwerpen om haar na werktijd te laten zien, de kleuren kon ik immers zo aanpassen.

 

tiener meisjeskamer behang dots fotobehang roze

 

tiener meisjes behang fotobehang dots roze

 

Maar nee, toen dochterlief uit school kwam bleek ik er helemaal naast te zitten! De basis moest juist wat soberder, stoerder zijn. Maar de dots uit het eerste ontwerp vielen gelukkig wél helemaal in de smaak! Samen pasten we de kleuren aan en dit gaat hem ongeveer worden. Nu nog bepalen waar de meubels komen te staan, zodat we de quote op een zichtbare plek kunnen plaatsen en een eerste drukproef maken om te kijken of de kleur ook is zoals we in gedachten hebben. En dan kunnen we beginnen met de rest van de kamer! 

 

Behangwand voor tienermeisje groen

 

Het andere ontwerp heb ik ook nog aangepast qua kleur en die werd zo.

 

behang voor tienerkamer meisje dots

 

Wat vind je ervan?  Heb jij nog suggesties voor andere kleuren voor in de collectie tienermeisjesbehang? Of suggesties voor een mooie bijpassende quote? Laat het hieronder weten!

 

 

 

Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk