WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Een kinderkamer onder een schuin dak

Jennifer van der Meer

Auteur: Jennifer van der Meer. Gepost op:08-mrt-2016 13:04

Heeft jouw kinderkamer of babykamer een schuin dak? Dat geeft natuurlijk een gezellige, knusse sfeer! Maar stel dat je van plan bent om iets met fotobehang of posterbehang te doen op de wand, hoe doe je dit dan? Het is toch jammer als een deel van de afbeelding onder het schuine dak of achter de deur wegvalt. Of als net die leuke illustratie dwars door midden wordt gesneden.

lees meer


Wat kun je met behang op een schuine wand?

Vaak krijg ik mailtjes van klanten met de vraag of ik een oplossing weet voor hun zolderkamer die babykamer moet worden. Soms loopt de wand deels schuin, maar soms is er ook nog een dakkapel waar ze graag wat mee willen. Of een raam of deur in het midden van de wand. Ze zouden graag iets leuks op de wand willen, maar weten niet hoe. Gelukkig vind ik het altijd juist een hele leuke uitdaging om voor zulke wanden een mooie oplossing te vinden! Want zolderkamers kunnen zo leuk zijn om als kinderkamer in te richten!

 


babykamer met posterbehang grachtenpandjes onder schuin dakMaatwerk behang voor een schuine wand

De mooiste oplossing is om het behang zodanig aan te passen, dat het precies op de 'moeilijke' wand past. Meestal vraag ik dan om een eenvoudig schetsje met de maten van de wand, waarop duidelijk wordt waar het schuine stuk, het moeilijke hoekje of de deur precies zit. Vervolgens ga ik met het ontwerp aan de slag en schuif ik met de illustraties totdat ik de juiste compositie heb gevonden. Soms is het nodig er wat bij te tekenen, bijvoorbeeld een muur met fietsen ervoor die mooi onder het raam past, zoals in een van de voorbeelden hieronder. Of een kleiner huisje, of juist een wat grotere. Altijd leuk om iets te verzinnen! Bovendien: zulke oplossingen zitten bij ons bij de maatwerkprijs inbegrepen! Hieronder staan een paar voorbeelden van maatwerk behang ontwerpen. Vind je maatwerk behang te kostbaar? Dan kun je soms ook prima uit de voeten met standaardbehang. Hoe, dat lees je hieronder.

 Behang Amsterdam posterbehang met groot raam  

 

    Posterbehang grachtenpandjes op zolderkamer


 

Standaard posterbehang voor een moeilijke wand

Wil je toch liever een standaard posterbehang voor je moeilijke wand? Dan heb ik een paar tips voor je om het design toch zo mooi mogelijk uit te laten komen.


posterbehang Utrecht onder schuin dak

 

Knip om te beginnen alle banen op maat. Bekijk vervolgens goed welk gedeelte van het fotobehang of posterbehang je in elk geval goed op de wand wil hebben. Reken uit waar deze baan vanaf de hoek gezien moet (en wat ook kán, hou natuurlijk ook rekening met de breedte van het behang!) komen om nog mooi op de wand uit te komen. Trek een verticale loodlijn op die plaats en plak deze baan behang als eerste op de wand. Het mooiste gedeelte zit er dan in elk geval alvast op! Plak vervolgens de aangrenzende banen naar links en naar rechts en je behangwand is klaar.


Reken wel van tevoren goed uit of het gaat passen volgens jouw idee. Vind je het moeilijk om in te schatten? Stuur gerust een mailtje met een situatieschets of foto. Ik denk graag met je mee!

 


Heb jij een kinderkamer op zolder? Of een babykamer met een bijzondere wand? Laat jouw oplossing weten of inspireer anderen en post jouw foto!Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk