WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Hoe maak je de kinderkamer kindvriendelijk?

Jennifer van der Meer

Auteur: Jennifer van der Meer. Gepost op:16-mei-2014 11:35

Natuurlijk wil jij jouw kindje een super fijne kinderkamer geven waar in geslapen én gespeeld kan worden. Maar waar moet je op letten bij de indeling? In dit blogartikel geven we een aantal tips!

lees meer

 

 

Tips voor het inrichten van de kinderkamer

 

 

Tip 1: maak de kinderkamer overzichtelijk

Een grote, onoverzichtelijke kamer is vooral voor kleinere kinderen helemaal niet fijn. Kinderen spelen en slapen het liefste in een overzichtelijke ruimte. Maar hoe creëer je die? Belangrijk is dat jouw kindje weet wat zich in welk deel van de kamer bevindt. Zo kan je bijvoorbeeld met muurtjes, doeken en gordijnen “speelzones” maken.  Dat helpt ook bij het in slaap vallen: kinderen weten dat het bed niet bij een “speelzone” hoort, maar een “slaapzone” is.

Zorg er daarnaast voor dat jouw kleine niet te vaak van kamer hoeft te wisselen, dat maakt het alleen maar onoverzichtelijker. Ook is het beter om niet te vaak de indeling van de kamer te veranderen. Bedenk dus meteen goed hoe de kamer ingericht kan worden, zodat het kamertje mee kan groeien met jouw kind zonder al te veel te veranderen.

 

[tekst loopt door onder foto]

Behang Amsterdam met jongen


Tip 2: Stimulerende plekjes in de kinderkamer

Kleine kinderen willen als ze wakker zijn graag zintuiglijk geprikkeld worden. Zorg daarom voor die prikkels. Voor baby’s die nog niet kunnen rondlopen, kan je dat doen door behang (lees hier onze blog: “Hoe draagt behang bij aan de ontwikkeling van jouw baby”). Maar ook een diversiteit aan materialen in het kamertje kan jouw (kleine) kindje stimuleren. Laat kinderen vooral zien en voelen!
 

 

Tip 3: Rustgevende plekjes in de kinderkamer

Zorg er voor dat er ook rustgevende plekjes in de kamer zijn, waar jouw kindje zich even kan terugtrekken. Zeker bij kinderen die een kamer delen, is het belangrijk dat die rustige plekjes in de kamer gecreëerd worden. Samen met vriendjes en vriendinnetjes op de kamer spelen is leuk, maar terugtrekken moet altijd kunnen op het moment dat jouw zoon of dochter het te druk vindt.
 

[tekst loopt door onder foto]

meisje speelt rustig voor vogelbehang

 

Tip 4: Geef speelgoed een eigen plaats in de kinderkamer

Bij het overzichtelijk maken van de kamer, hoort nog een andere tip: geef speelgoed een eigen opbergplaats in de kamer. Zo weet jouw kindje waar al het speelgoed ligt en waar hij of zij het later weer kan opbergen. Is voor jou, als ouder, ook best handig! ;-)

 

 


Hoe ga jij de kinderkamer inrichten? Of heb je al een mooie kinderkamer ingericht en wil je jouw tips delen? Laat het ons en andere lezers hieronder weten! Wij zijn erg benieuwd naar de inrichting van jullie kinderkamers.

Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk