WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Interview met interieurontwerper Marije van Maison Belle

Sofieke

Auteur: Sofieke. Gepost op:27-mei-2013 11:34

Marije is interieurontwerper met een bloeiend bedrijf, Maison Belle. Benieuwd hoe zij te werk gaat bij het geven van interieuradvies? En wat een interieurontwerper kan betekenen voor bijvoorbeeld jouw kinderkamer? Wij interviewden haar!

lees meer


 

interieurontwerper Marije van Maison Belle aan het werk
Al op 17-jarige leeftijd begon Marije aan een studie marketing en communicatie. Na het afronden van deze opleiding is zij in de bankwereld beland als financieel adviseur. Het geven van advies vond zij ontzettend leuk om te doen, maar de reorganisaties bij banken was zij op een gegeven moment wel zat. Daarom besloot ze van haar passie haar beroep te maken en een opleiding tot binnenhuisarchitect te volgen. Inmiddels heeft Marije een goedlopend bedrijf, Maison Belle, en geeft ze interieuradvies.

Hoe kwam je er achter dat je interieurstyliste wilde worden? 

“Mijn man en ik zijn zelf jong begonnen met een koophuis. Ons eerste huisje hebben we samen opgeknapt en dit beviel zo dat we na een tijdje ons huis in de verkoop hebben gezet en op zoek gingen naar een nieuw project. Ik werkte toen nog bij een bank, dus we deden het in onze vrije tijd. We vonden het samen zo ontzettend leuk om te doen, nieuwe huizen kopen en opknappen, dat de verhuiskriebels bij ons zijn gaan horen.
Ik werd regelmatig in mijn omgeving gevraagd om mee te denken aan verbouwingen en interieurs omdat ze ons huis zo mooi vonden. Wij waren inmiddels al een aantal keer verhuisd en steeds maakten we er met weinig geld en veel creativiteit wat moois van. Ik had nog mijn financiële werk, maar ben in mijn vrije tijd meer bezig gegaan met verbouwen, restylen, huizen leegmaken en advies geven. Toen merkte ik dat ik er echt meer mee moest gaan doen. Ik vind dit heel leuk, ik vind advies geven fantastisch, ik wil gewoon meer!”

En toen?
“Toen heb ik zelf de keuze gemaakt om weg te gaan bij de bank. Dat is vier jaar geleden. Ik heb eerst gekeken welke richting ik op wilde en ik ben een opleiding binnenhuisarchitectuur gaan doen. Ik wilde graag de achtergrondkennis hebben, daarnaast vind ik het belangrijk dat ik kan laten zien dat ik op een bepaald niveau zit. Die opleiding heb ik in sneltreinvaart afgerond! Ik heb er hard voor gewerkt, ik was er fulltime mee bezig. Maar ik heb er zo van genoten!”

Inmiddels heb je je eigen bedrijf, Maison Belle. Wat doet Maison Belle precies?
“Eigenlijk heel simpel: wij geven interieuradvies en maken interieurontwerpen voor particulieren en bedrijven. Wij bieden verschillende pakketten aan met onze diensten. Sommige mensen denken dat het duizenden euro’s kost om een interieurstylist in te schakelen, maar dat is helemaal niet waar! Een advies op maat begint al vanaf 95 euro. Wij rekenen bijvoorbeeld €400,- voor een compleet, uitgewerkt advies met collage en schetsen. Dit is een heel uitgebreid advies waar de klant zelf alles mee kan uitvoeren.” 

Plattegrond interieur ontwerpadvies Marije Maison Belle

Hoe gaat dat dan? Stel: een klant vraagt om jouw hulp want hij/zij wil een andere inrichting. En dan?
“Eigenlijk ga ik eerst het liefst bij de mensen langs. Dan leer ik ze echt persoonlijk kennen en kan ik het huis goed zien. 

Dan ga ik aan de slag met de gewenste sfeer bepalen met behulp van sfeerbeelden. Ik vraag de klant foto’s te zoeken van interieurs die hij of zij mooi vindt, of dat nou wel of niet bij het huis past. Ik laat de man en vrouw dat vaak ook apart van elkaar doen, je krijgt dan al snel heel veel te zien. Maar ik kan, als ik die foto’s zie, een bepaalde lijn trekken. Ik ontdek de stijl die ze aanspreekt.

Daarna bekijken we samen of het klopt en of die sfeer inderdaad is wat ze wensen. Als die basis er is, gaan we verder overleggen. We gaan aan de slag met de stijl die bij de klant past.
Als die stijl is vastgesteld, ga ik verder met een ontwerp. Wat wel grappig is, is dat ik een hele andere blik heb op de woning dan de klant zelf. Ik loop binnen en ik bekijk en observeer de ruimte. Ik zie dan bijvoorbeeld dat alleen door een andere plaatsing van de meubels, de ruimte van de kamer beter uit komt. Dus ik maak eerst een plattegrond die past bij het huis.
Als het goed is hebben we dan de plattegrond en de sfeercollage. Als dat allemaal ok is, maken we een plan van aanpak. Dat plan van aanpak verschilt erg per klant. Voor sommige klanten maak ik alleen een adviesrapport, met andere klanten ga ik op stap om de meubels te kopen. Dus soms gaat de klant zelf aan de slag, soms blijf ik betrokken tot het eind.

Meestal ben ik echt trots op het resultaat en hoe er vol enthousiasme gewerkt is. Soms voeren mensen niet precies uit wat ik geadviseerd heb, maar dat is geen probleem. Soms ontstaat er tijdens het klussen nog een heel nieuw idee. Voor mij is het belangrijk dat de klant zich echt fijn voelt in het nieuwe interieur. Het mooiste is om achteraf te horen zeggen: ‘We hebben advies gevraagd en zijn trots op wat we er zelf van hebben gemaakt. Dit is het huis wat bij ons past.’ Als de bewoners blij zijn met het resultaat en zich weer fijn in hun eigen huis voelen, dan heb ik mijn doel bereikt.”

Volgende week posten wij Marije’s tips voor het inrichten van de kinderkamer!

Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk