WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Kinderkamerinspiratie: groen. Go green!

Jennifer van der Meer

Auteur: Jennifer van der Meer. Gepost op:15-jun-2017 09:39

Als je de interieurbladen en –websites bekijkt, kun je er niet omheen: groen is duidelijk een van de trends van 2017. Wat kun je doen met groen in je interieur? Met welke kleuren combineer je het? En hoe pas je deze kleur toe in je baby- of kinderkamer?

lees meer

 

Groen: dé trendkleur van 2017

Kleureninstituut Pantone heeft groen uitgeroepen als dé kleur van 2017.  Ze hebben hun trendkleur ‘Greenery’ genoemd, een naam die verwijst naar de kleur van groene bladeren. Het is een lichte, frisse en niet al te felle kleur die meteen het gevoel van de lente oproept.

 

Posterbehang bosdieren in babykamer

Groen: een veelzijdige kleur, ook voor de kinderkamer

Groen is een vrolijke en actieve kleur, maar groen geeft ons ook rust. Daarom is groen bij uitstek geschikt voor kinderkamers. Het leuke van groen is dat je er heel veel kanten mee op kunt. En je hoeft natuurlijk echt niet meteen je hele interieur in het groen te steken. Dat geld ook voor de kinderkamer. Als een complete groene kamer of - in je woonkamer - een groen bankstel je wat te ver gaan, kun je het ook ietsje subtieler aanpakken. Want met een paar groene accenten zorg je ook al voor een bijzonder effect. Kies er bijvoorbeeld voor om 1 wand te behangen met een print waar groen in zit en hou de rest van de wanden wit of bijvoorbeeld lichtgrijs. Daarnaast kies je voor enkele groene accessoires. 

 

Posterbehang Kampeerbos met bergen in babykamer

 

Koele kleur

Heb je een (kinder)kamer op het noorden? Hou er dan rekening mee dat deze ruimte vaak wat kouder oogt als je groen gebruikt. Groen is namelijk – net als blauw - een ‘koele kleur’. Door groen te combineren met warme kleuren kun je dit effect wat afzwakken. Grijsgroen matcht bijvoorbeeld heel goed met zachtroze tinten. Ook heel mooi: groen met grijs of een combinatie van groen en donkerblauw. Deze laatste twee combinaties zorgen overigens juist voor een wat koeler effect.

 

Kleurenschema groen roze meisjeskamer

 

Donkergroen mooi in Scandinavische woonstijl

Ook donkergroen is een tint die je dit jaar vaak terugziet. De kleur komt heel goed tot zijn recht in een Scandinavische woonstijl. In combinatie met houten materialen is donkergroen echt prachtig. En wist je dat donkergroen perfect matcht met metaaltinten zoals brons, oud koper of goud? Ook wollig textiel doet het trouwens uitstekend bij donkergroen.

 

 

Behang retro bloem olijfgroen  kinderbehang retro bloem olijfgroen