WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Kinderkamerinspiratie: geel als accentkleur

Jennifer van der Meer

Auteur: Jennifer van der Meer. Gepost op:14-sep-2017 13:48

Terwijl ik dit schrijf is het buiten al een paar dagen echt herfstig. Stiekem verlang ik terug naar lekker zomerweer! Jammer genoeg hebben we er weinig invloed op of de zon buiten schijnt of niet. Dan maar de zon naar binnen halen! En dat kan heel goed met de kleur geel! Geel is terug van weggeweest en weer helemaal van nu, zeker als accentkleur in baby- en kinderkamers!

lees meer

 

Geel maakt instant vrolijk

Zoals we in een eerder blog over de betekenis van kleur al schreven, heeft elke kleur heeft een ander effect op ons gemoed. Geel maakt ons instant vrolijk! Ik denk meteen aan de zon, de lente, bloemen, herfstbladeren en schattige kuikentjes. Maar geel stimuleert ook creativiteit en fantasie! Geel weerkaatst van alle kleuren het meeste licht en is dus heel geschikt om een donkere of kleine kamer lichter en groter te laten lijken. Maar pas wel op, want het is ook een heftige kleur. Breng je teveel geel in een kamer, dan kan dat een onrustig effect geven en zelfs voor concentratieproblemen en rusteloosheid zorgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen in de kinderkamer. Maar als accentkleur werkt het juist prima!

 

Behang Vos met geel rekje en accessoires

Geel toepassen in de kinderkamer

Geel combineert goed met de kleuren grijs, bruin, groen en zwart-wit. Ook zalm of zachtroze past er vaak goed bij. Leuk voor de meisjeskamer. 

Als je kiest voor een vrij neutrale kleur als basis voor de kinderkamer, bijvoorbeeld grijs of bruin, kun je dit heel mooi combineren met gele accessoires. Hoe neutraler of zachter de basis, hoe meer je het geel kunt laten knallen. Juist dat contrast tussen de zachte en hardere kleur geeft een heel spannend effect. Zoals op bovenstaande foto is te zien, leent ons neutrale vosjesbehang zich hier heel goed voor!

 

Geel op de kinderkamer wand

Je kunt het natuurlijk ook omdraaien. Je neemt dan geel als basis, bijvoorbeeld als een van de kleuren op de wand. Doordat het nu om een vrij groot oppervlak gaat, dat bovendien verticaal is, valt het geel des te meer op. Hou de rest van de kamer dan liefst neutraal: de andere wanden wit of grijs en de kozijnen ook. Leuk is wel om elders in de kamer een paar gele accessoires te plaatsten. Door de kleur op enkele (kleine) plekken terug te laten komen, creeer je juist eenheid en rust. Maar hou de andere accessoires wat neutraler. Ook belangrijk is de kleur van de vloer! Het mooist is als die ook neutraal is.

Hieronder zie je ons behang Het Berenbos op de wand van een peuterkamer. Het bedje is een vrij neutrale tint groen en de rest van de kamer, inclusief de vloer is heel neutraal en licht gehouden.

 

behang Het Berenbos van Perron 11 in peuterkamer

Bohemian

En toch... soms kan het in praktijk anders werken dan je vooraf bedenkt! En dan blijkt bijvoorbeeld geel juist heel goed te gaan bij een iets minder neutrale wand! Zo heeft mijn zoontje in zijn kamer zowel het jungle posterbehang als het toekanbehang waar kleine gele accenten in zitten (hij heeft een vrij langgerekte kamer). Ook heeft hij een mooi steigerhouten bed en idem bureau. Op de vloer ligt bamboe (en altijd een hele berg lego). Voor mijn werkkamer, die ik nog wat te somber vond, had ik bij IKEA een knalgeel vloerkleed gehaald. Maar dat stond daar helemaal niet mooi! Omdat het een heel soepel kleed was, bedacht ik ineens dat het misschien wel handig zou zijn voor mijn zoontje. Als hij daar nou eens al die lego op zou leggen tijdens het spelen? Dan konden we eind van de dag het kleed dichtvouwen en alles zo, hup in de speelgoedkist schuiven. Maar ja, een geel kleed in zijn kamer? Hij had al best veel kleur. Maar toen ik het kleed op zijn vloer legde wist ik: de kamer is nu pas af! Als het weer een beetje zonnig is (en meneer zijn kamer heeft opgeruimd) zal ik eens een foto maken van dit kleed bij het behang.

 

Meer kinderkamerinspiratie met geel

Meer inspiratie met geel voor de kinderkamer? Bekijk dan snel welk behang, muurstickers en accessoires met geel als accent wij nog meer in de collectie hebben.

Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk