WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Kinderkamertrends 2019

Jennifer van der Meer

Auteur: Jennifer van der Meer. Gepost op:17-dec-2018 11:01

Misschien ken je haar wel van haar inspirerende interieurblog op InteriorTwin. Ilse van Elleswijk is blogger en influencer op interieurgebied en is interieuradviseur. Voor haar werk komt ze vaak bij jonge gezinnen thuis. Ik sprak haar onder meer over de kinderkamertrends van komend jaar en het inrichten van een speelhoekje in je woonkamer.

 

lees meer

Over kinderkamertrends en speelhoeken

Een gesprek met interieurblogger en -influencer Ilse van Elleswijk

 

Slepen met meubels

Als klein meisje was Ilse altijd al bezig om haar slaapkamer nóg mooier te maken. Ook bij haar vriendinnen thuis sleepte ze met meubels om de kamer net wat gezelliger te maken. Die passie voor interieur bleef. Ze volgde een opleiding Interieur Design en inmiddels is ze fulltime professioneel met interieur bezig. Haar blog op haar website InteriorTwin trekt veel bezoekers, ze werkt samen met verschillende interieurbedrijven, geeft workshops en interieuradvies aan huis en online.

 

 

Interieurblogger en influencer Ilse van Elleswijk

 

Stoere botanische kinderkamers

Dat Ilse oog heeft voor trends, wordt wel duidelijk als je door haar huis loopt. Ik was hier een halfjaar geleden ook, maar zie nu weer allerlei nieuws: nieuw behang, een deursticker met botanische print, een nieuwe kapstok. Wat worden volgens haar de kinderkamertrends in 2019? Ilse: “In het algemeen komen natuur- en aardetinten weer terug in het interieur. Terracotta, bruin, groen, okergeel en de Flexa kleur van het jaar Spiced Honey gaan we veel zien. Dit vertaalt zich ook naar kinderkamers. Daarbij zie ik eigenlijk twee trends. De eerste is dat we donkerdere kleuren gaan gebruiken in wat stoerdere kinderkamers. Denk aan kleuren als vergrijsd donkergroen en bruintinten. Hierin past ook de botanische trend - die nog steeds doorloopt. Dit uit zich onder meer in luipaard- en tijgerprints en botanische prints op behang en dekbedden. Een aan de muur zien we bijvoorbeeld pluchen dierkoppen.”

 

 

Behang jungle met toekan van Perron 11 in jungle kinderkamer

 

 

Pastel kinderkamers met rotan

“Daarnaast blijven de pasteltinten een trend, maar dan gecombineerd met rotan meubelen, een beetje in bohemian stijl. Vaak bevatten de pasteltinten een toefje grijs zodat het niet al te zoet wordt. Het Scandinavische is er een beetje af. Nu zie je veel hout dat óf heel licht is, óf juist wat stoerder. Wit zien we minder. Qua accessoires mag het allemaal wat liever: wolken, regenbogen, eenhoorns en dat zowel voor meisjes als jongens. Bij de meisjes dan met een toefje roze, voor de jongens in een wat vergrijsde tint of met bijvoorbeeld een okergeel accent.”

 

 

Babykamer van Mirjam Hart met Flexa kleur Spiced Honey

Deze foto laat goed zien hoe je de Flexa kleur Spiced Honey kunt gebruiken in de babykamer. De foto is gemaakt door Mirjam Hart van het leuke blog Een goed verhaal, waarop zij onder de make-over van haar babykamer tot 'Spiced Honey babykamer' laat zien. © Mirjam Hart  

 

 

Speelhoek

Als interieuradviseur komt Ilse regelmatig bij mensen thuis. Daar ziet ze dat jonge ouders vaak worstelen met de speelhoek. Je wil immers toch een plekje voor de kinderen in de woonkamer, maar de speelhoek oogt gauw nogal rommelig. “Ik kijk hoe de ruimte in elkaar zit, wat de wensen zijn van de bewoners, welke woonstijl bij ze past en welke functies de woonkamer allemaal nog meer moet hebben. Met deze puzzelstukjes maak ik een mooi kloppend geheel, zodat de kinderhoek past bij de rest van de kamer.”

 

 

Beperkt budget

Maar een interieuradviseur inhuren, dat is toch niet voor iedereen weggelegd? Dat valt erg mee, legt Ilse me uit. “Je hoeft mij niet direct voor een compleet advies voor het hele huis in te huren. Het liefst kom ik eigenlijk 1 a 2 uurtjes bij iemand thuis om ‘mee te kijken’. Mensen hebben dan vaak een specifieke vraag. De basis van het interieur staat al, maar de klant heeft het gevoel dat er iets nog niet klopt. Of er moet een andere kleur of meubelstuk komen. Ik kom tijdens dat bezoek met concrete tips waar mensen meteen mee aan de slag kunnen. Ook heb ik mijn laptop mee. We kijken dan meteen online en kiezen: deze stoel wordt het. Dat kan ook met een beperkt budget.”

 

 

eenhoorn behang mural in kinderkamer met rotan en rieten mand

 

 

Online advies

Ilse woont zelf in Arnhem, maar wat als je nu bijvoorbeeld in Groningen of Amsterdam woont? Daar heeft ze een oplossing voor: online interieuradvies. “Klanten sturen me dan een aantal foto’s en een video van hun interieur. Ook stel ik verschillende vragen. Dit verwerk ik tot een compleet plan met concrete tips over producten en kleur.”

 

 

Moodboard

Zelf volgde ik deze zomer een inspirerende workshop moodboard maken bij Ilse. Dat leverde niet alleen een leuke, gezellige avond op, maar ook de basis voor onze ‘opkamer’, wat nu nog een rommelige kinderhoek is. Omdat we eerst bezig zijn aan een ander groot interieurproject – een nieuwe keuken – is de kinderhoek 2.0 er nog niet, maar ik heb wel alvast een aantal handvaten om deze ruimte beter bij onze zitkamer kan betrekken. Ik leerde van Ilse hoe belangrijk het is om aan de hand van een moodboard eerst naar de basis te kijken voordat je aan de slag gaat. Ook super nuttig voor de inrichting van de kinderkamer! Onlangs publiceerde Ilse haar e-boek ‘In vijf stappen naar een interieur dat bij je past’, waarin ze ook uitgebreid ingaat op het maken van een moodboard. Je kunt het gratis downloaden op haar website. Een aanrader!

 

 

workshop moodboard maken bij InteriorTwin en het moodboard dat ik maakte

Links het moodboard dat ik maakte voor onze opkamer en rechts aan de slag tijdens de workshop

 

 

 

Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk