WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Nieuwbouw: wat doe je met de wanden?

Jennifer van der Meer

Auteur: Jennifer van der Meer. Gepost op:01-feb-2018 15:12

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd, dan sta je voor de keus: wat doe je met de wanden? Vaak worden de wanden ‘behangklaar’ opgeleverd. Dat klinkt handig: leuk behangetje erop en klaar zou je denken. Maar dat valt meestal tegen. Behangklaar betekent over het algemeen dat er nog best wat aan de wanden moet gebeuren voordat ze vlak genoeg zijn om te behangen. lees meer

 

Toch maar eerst stuken dan? Stukadoren is echter geen makkelijke - of als je het uitbesteed - goedkope klus. En aangezien de wanden van een nieuwbouwwoning nog kunnen werken waardoor scheurtjes kunnen ontstaan, durft niet iedereen dat aan. Er zijn verschillende andere opties, zoals de wanden spuiten of behangen met glasvezelbehang (ook wel glasvliesbehang) of renovlies. Meestal krijgen de wanden hierdoor een structuur.


Gladde wanden met Easy Stuc

Hou je toch meer van mooie, vlakke gestuukte wanden maar is stuken voor jou een te kostbare klus of teveel gedoe? Dan is er nu goed nieuws. Sinds kort bestaat er namelijk Easy Stuc. Dat is een renovliesbehang, maar dan helemaal glad en naadloos. Het resultaat ziet eruit als stucwerk, maar het is een stuk goedkoper en zit snel en eenvoudig op de wand. En wat wij natuurlijk als grootste voordeel zien: je kunt er overheen behangen met normaal vliesbehang en ook muurstickers plakken er prima op! Ook een prima optie dus voor de kinderkamer.

 

gladde wanden met easy stuc en daarna gesaust

 

Muurstickers op Easy Stuc

Een handige doe-het-zelver kan het Easy Stuc renovlies zelf aanbrengen, maar ben je iets minder handig of heb je niet zoveel tijd, dan kun je de klus ook overlaten aan de vakmensen van Easy Stuc. Het wordt dan ook nog gesaust in een kleur naar wens. Is de verf eenmaal goed gedroogd, wij adviseren om hiervoor twee weken aan te houden, dan kun je onze muurstickers direct op het renovlies aanbrengen. Omdat onze muurstickers voorzien zijn van een speciale ‘puntjes’ lijmlaag, kun je ze naderhand ook nog weer makkelijk verwijderen en zelfs verplaatsen als je dat wil. Een vraag die we vaak van klanten krijgen is of dit het renovliesbehang niet beschadigt. In de meeste gevallen zal dit niet het geval zijn. Hoewel de muurstickers heel goed blijven kleven, ook na langere tijd, laten ze ook eenvoudig zonder beschadigingen aan de ondergrond los. Natuurlijk spelen de omstandigheden hierbij ook een rol. Een mindere kwaliteit verf zal eerder deeltjes aan de muursticker meegeven en ook als je de muursticker hebt geplakt terwijl de verf nog niet helemaal droog was kan dat gebeuren. Maar meestal gaat het goed.


 

Onze muurstickers kunnen prima op een ondergrond als Easy Stuc


Behang op een Easy Stuc ondergrond

Wil je liever een wand van de kinderkamer in je nieuwbouwwoning behangen, dan is Easy Stuc ook een prima basis. Voorzie alle wanden met dit renovlies en saus het vervolgens wit of in een mooie tint die past bij het behang dat je hebt uitgekozen. Daarna breng je over het Easy Stuc op één wand het vliesbehang* aan, waarmee je van die wand de blikvanger van de kamer maakt!


Het verschil tussen vliesbehang, glasvliesbehang en glasvezelbehang

De termen vliesbehang en glasvliesbehang (of glasvezelbehang) worden vaak door elkaar gehaald. Er zijn echter grote verschillen! Glasvliesbehang bestaat uit glasvezels en kan goed worden gebruikt op slechte muren. Het kan scheuren en gaten wegwerken. Het is verkrijgbaar in wit, maar kan in elke kleur worden overgeschilderd. Door de glasvezels kan het echter allergische reacties geven. Renovlies (of renovatievlies) is een gebruiks- en milieuvriendelijke variant van glasvliesbehang. Vliesbehang (ook wel non-woven behang genoemd) bestaat uit meerdere lagen: een laag papier of vinyl en een vliesrug. Het is daardoor heel sterk, maar dient niet ter verbetering van slechte wanden. Het wordt met name gebruikt als decoratie.


Meer informatie? Lees dan meer op de website van Easy Stuc

 

Wand met Easy Stuc en daarna gesaust

Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk