WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Tips van interieurontwerper Marije van Maison Belle voor de kinderkamer

Sofieke

Auteur: Sofieke. Gepost op:10-jun-2013 10:47

Eerder interviewden wij interieurstylist Marije van Maison Belle over haar werk, nu geeft Marije geeft een aantal handige tips voor het inrichten van de kinderkamer en vertelt van welke blogs zij haar inspiratie haalt!

 

lees meer


 

 

Lees hier het interview met Marije over haar werk en haar bedrijf, Maison Belle!

Marije’s tips voor de kinderkamer:

1. “Eerst een tip voor het hele huis: ik merk dat heel veel stellen het hele huis gaan veranderen zodra ze kinderen krijgen. Ze leggen een kleed over de dure bank, de vazen gaan van de vensterbank, enzovoorts. Uiteindelijk wonen ze niet meer op een plek die ze mooi vinden, maar op een plek die ingericht is voor de kinderen. Mijn tip: Hou je huis praktisch en mooi. Koop bijvoorbeeld mooie, grote kasten met veel ruimte voor speelgoed van de kinderen. Je kan er zelfs een mooie combinatie van maken zoals op deze foto. En kinderen kunnen best wennen aan een vaas op de vensterbank of kaarsen op tafel. Vaak vinden ze het zelf ook enorm gezellig!” 

 

Opbergkast kinderkamer tip maison belle interieurstylist


2. “Kinderen krijgen heel erg veel prikkels. Begin in eerste instantie met het opruimen van speelgoed! Dan heb je al een veel beter overzicht. Gebruik een oude kist of richt de trapkast in als speelgoedkast. Het geeft rust en structuur.” 
 

Opbergruimte tip Marije Maison belle


3. “Ik vraag altijd aan mijn klanten of ze een leuk, oud ledikantje of wiegje hebben binnen de familie. Dat ledikantje is dan de basis van de kamer en krijgt eventueel een likje verf. Het is erg leuk om iets ouds met iets nieuws te combineren.”

 

 

Tips kinderkamer maison belle


4. “Als je kiest voor een druk behang, hou de rest dan rustig. Als je een wat minder druk behang kiest, speel dan met de kleuren van de rest. Kleuren uit het behang kun je terug laten komen in kleedjes, lampjes of schilderijtjes.”

 

Uilenboom bruin wieg kinderkamer voorbeeld inspiratie


5. “Maak de kamer persoonlijk! Het is bijvoorbeeld heel leuk als je zoon of dochter een schilderijtje verft voor zijn of haar nieuwe broertje of zusje. Of schrijf zelf voor je nieuwe kindje een gedicht en lijst dat gedicht in. Dat soort dingen maken een kamer mooi!”

 


6. “Bekijk buitenlandse woontijdschriften, zoals de buitenlandse Elle, voor de nieuwste trends. En haal inspiratie van blogs! Tijdschriften lopen soms nogal achter op blogs.”

7. “Trends zijn heel leuk, maar probeer tijdloze meubels aan te schaffen. Met accessoires kun je de trends volgen. Leuke gekleurde dekentjes en mandjes voor de kinderkamer zijn hier een voorbeeld van.”

 

Kinderkamer meisje inspiratie Maison Belle
Marije’s favoriete blogs: 


http://www.showhome.nl/
http://www.lievekeet.nl/
http://frenchbydesign.blogspot.nl/
http://style-files.com/
http://decor8blog.com/
http://bloesem.blogs.com/bloesem/

Wooninspiratie sites:

- http://www.apartmenttherapy.com

- http://www.houzz.com
- http://pinterest.com
- http://www.welke.nl


Bekijk hier Marije's website: Maison Belle.
 

Bron afbeeldingen: 1. esty-lized.tumblr 2. Maison Belle 3. hippekamersenzo  4. Perron11 5. Maison Belle 6. apartmenttherapy

 

Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk