WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Tips voor een gezellige unisex babykamer

Jennifer van der Meer

Auteur: Jennifer van der Meer. Gepost op:29-mei-2019 11:14

Wil jij nog niet weten of je een jongen of meisje verwacht? Dan is het best lastig om tijdens je zwangerschap de babykamer in te richten. Heel veel behang, muurstickers en kinderkameraccessoires zijn namelijk heel specifiek voor een meisje of jongen. Hoe richt je nu de babykamer zo in zodat het wel dat gezellige, knusse kamertje wordt waar jij van droomt, maar dat ook geschikt is voor zowel een meisje als jongen? 

lees meer

 

Unisex babykamer tip 1: een neutrale basis die je kunt aanvullen

Als je kiest voor een neutrale basis, kun je het kamertje zodra je baby er is inrichten met leuke leuke jongens- of meisjesaccessoires. En nee, dit hoeft niet te betekenen dat je de babykamer wit moet laten. Tenzij je daar erg van houdt natuurlijk. Er zijn genoeg kleuren die zowel leuk zijn voor meisjes als jongens (zie ook onder voor tips), waarmee je bijvoorbeeld 1 of 2 wanden kunt schilderen. Of kies (daarnaast) een leuk behangetje of muursticker in een neutrale kleur. Zo hebben wij een unisex muurstickerboom die je naderhand kunt aanvullen met bijvoorbeeld blauwe of roze stickers. En dat doe je in een handomdraai, wat natuurlijk wel heel fijn is als je baby net geboren is. Want dan zit je meestal niet echt te wachten op grote klussen!  

 

 

unisex babykamer met muurstickerboom Perron11

 

Het leuke van de muurstickerboom is dat je de stickers ook makkelijk kunt vervangen. Je plakt dan eerst de unisex-stickers in de boom zoals hierboven. Zodra je er een echte meisjes- of jongensboom van wil maken, haal je sommige stickers eenvoudig en zonder schade aan de wand los en vervang je deze door stickers in een andere kleur. 

 

meisjes babykamer met muurstickerboom Perron 11

 

En zo heb je in een handomdraai na de geboorte een echte meisjeskamer! 

 

jongensbabykamer met muurstickerboom van Perron 11

 

Of een jongenskamer! 

 

Unisex babykamer tip 2: een zwart-witte basis

Zwart-wit is altijd een spannende combinatie en als je het wat subtiel toepast in de babykamer, is dit een heel leuke basis voor de unisex babykamer. Leuk is om 1 wand een contrasterende kleur te verven. Dit kun je eventueel ook na de geboorte doen als je het echt jongens- of meisjesachtig wil maken. Zie je op tegen klussen na de geboorte, schilder dan 1 wand bijvoorbeeld grijs, groen of geel als contrast. Of laat de wanden wit en vul de kamer na de geboorte aan met kleurige typische meisjes- of jongensaccessoires. Ook leuk: ga voor een zwart-wit of grijs-wit behang. Dat geeft de kamer meteen sfeer. 

 

 

grijs wit vosjes behang in de neutrale unisex babykamer

 

 

Unisex babykamer tip 3: groen

Groen is een hele fijne kleur voor de babykamer. Groen geeft rust en geeft mensen doorgaans een fijn en goed gevoel. En dat wil je toch in de babykamer? Bovendien is groen zowel leuk voor jongens als meisjes. Ook passen veel andere kleuren bij groen, dus wil je na de geboorte graag nog wat roze of blauwe accenten toevoegen, dan kan dat prima. Of toch liever een andere accentkleur? Denk een aan geel, paars, oranje of rood. Gaat er ook prima bij! 

 

 

behang grijsgroen retrobloem van Perron 11 in kinderkamer

 

 

Bovendien zijn er in groen veel verschillende tinten waarmee je een heel andere sfeer kunt neerzetten. Met wat meer vergrijsd groen hou je het rustig en ingetogen, terwijl appelgroen voor een vrolijke noot zorgt in de kamer. Vergelijk de foto's hierboven en hieronder eens. Voor welke sfeer ga jij?  

 
 

 

kinderkamer met groen appels en peren behang met rupsjes van Perron 11

 

Unisex babykamer tip 4: hout, rotan en leer

Natuurlijk ogende houten of rotan meubels zorgen voor instant sfeer in de unisex babykamer en zijn zowel voor de jongens- als meisjeskamer heel geschikt. Zeker als je de basis wat neutraler houdt, geeft de natuurlijke uitstraling van deze meubels warmte aan de kamer. Momenteel zijn er ontzettend veel leuke meubels te koop in hout of rotan. Fijne van deze meubels is ook dat ze overal bij staan. Wil je de kamer over een jaartje toch roze schilderen omdat je dreumesmeisje een grote roze-fan blijkt te zijn? Geen enkel probleem. Of wil je opgroeiende peuter een stoere jongenskamer? Ook dan past dit prima. Ook leren accenten in de vorm van accessoires geven een kamer sfeer en zijn voor zowel jongens als meisjes erg leuk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stapel leren koffertjes van de kringloopwinkel om speelgoed in op te bergen? Ook een houten vloer geeft sfeer. Kies je ervoor om de wanden neutraal wit te laten, dan zorgt je houten vloer toch voor een warme uitstraling. 

 

 

behang jungle toekan met houten meubels en leren koffers

 

 

 

 

 

 

Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk