WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Trendkleur 2017: vijftig tinten blauw

Jennifer van der Meer

Auteur: Jennifer van der Meer. Gepost op:13-feb-2017 09:14

De interieurmagazines en –blogs zijn het over één ding unaniem eens: blauw is dé nieuwe trendkleur van 2017. Niet zo gek, want wie houdt er nu eigenlijk niet van blauw? Blauw laat zich makkelijk combineren en straalt rust en vertrouwen uit. (Wist je trouwens dat veel zakenmannen daarom blauwe pakken dragen?) En het leuke is dat dat blauw zich dit jaar in allerlei tinten openbaart. Er is dus altijd wel een blauwtint die bij jouw smaak en interieur past!

lees meerDenimblauw, ik hou van jou…

Natuurlijk spelen de verfmerken stuk voor stuk in op deze nieuwe trend. Zo heeft Flexa het veelzijdige Denim Drift uitgeroepen tot de ‘must-have’-kleur voor 2017. Denimblauw dus, kleurnummer S0.10.50 om precies te zijn. Denim Drift is een wat vergrijsde, blauwe kleur die in elke ruimte van je huis tot zijn recht komt en bij allerlei interieurstijlen past. Heb je een sober, landelijk interieur, dan is Denim Drift de perfecte match! Daarentegen levert de kleur in een zwart-wit, grijs-wit of Scandinavisch interieur een prachtig contrast op. Kortom, denimblauw is een kleur waarmee je echt alle kanten uit kunt.

 

Flexa Denim Drift met bijpassende blauwkleuren kleurenschema

 

Blauw als kameleonkleur

 

Bij Sigma Coatings hebben ze een vergelijkbare blauwtint gebombardeerd tot trendkleur van 2017. Sigma noemt het een ‘kameleonkleur’, waarschijnlijk omdat de kleur het midden houdt tussen paars, grijs en blauw (de officiële benaming is overigens S 3020-R70B). Deze trendkleur heeft iets nostalgisch, maar ook iets eigentijds en je ziet ‘m dan ook in allerlei interieurs opduiken.


Sigma trendkleuren blauw 2017 kleurenschema

 

Creëer een warme sfeer

Blauw is natuurlijk wel een koele kleur. Ben je dol op blauw, maar wil je graag wat extra warmte en sfeer creëren? Combineer blauw dan subtiel met natuurlijke materialen als hout, riet, wol of leer. Je zult zien dat er vanzelf een gezellige, warmere sfeer in je interieur ontstaat.

 

Twee kinderkamers met blauw gecombineerd met hout

 

Combineren met andere kleuren

Blauwtinten matchen ook perfect met andere kleuren die je, net als blauw, in de natuur terugvindt. Zoals kleiachtige kleuren of aardetinten. En heb je al eens gedacht aan verschillende combinaties blauw bij elkaar? Combineer bijvoorbeeld een aantal denimtinten met elkaar voor een extra spannend effect. Blauw met blauw is helemaal hip! Blauw, perfect voor je slaapkamer. Blauw straalt rust uit en daarom is de kleur bij uitstek geschikt voor je slaapkamer. Wist je dat mensen in een blauwe slaapkamer beter slapen en uitgeruster wakker worden? Uit onderzoek blijkt dat mensen niet alleen kalm worden van de kleur blauw, maar de kleur zou ook nog eens de hartslag vertragen en zelfs de bloeddruk verlagen. (Meer weten? eerder schreven we een blog over het effect van kleuren op emoties doen en hun betekenis)


Babykamer blauw voor meisje

Blauw in de kinderkamer

De meeste blauwe baby- of kinderkamers zijn nog altijd voor jongens. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg stoere meiden die blauw mooi vinden. Dus draai het eens om en ga de volgende keer voor een meisjeskamer waarin blauw de boventoon voert. Durf jij? Op ons Pinterest board kinderkamerinspiratie blauw vind je niet alleen veel blauwe kinderkamer accessoires en voorbeeldkamers, maar ook veel voorbeelden van meisjeskamers waarin blauw de hoofdrol speelt!

 

Blauw bij Perron 11

Ook bij Perron 11 vind je allerlei producten voor een blauwe kinderkamer. Zo hebben we natuurlijk ons posterbehang Amsterdam Delfts Blauw en ons hertenbos patroon behang in denim blue. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van het blauwe olifantjesbehang? Of het behang met walvisjes? Voor een alleen een klein blauwaccent zijn muurstickers heel geschikt. Denk bijvoorbeeld aan onze muurstickers van delftsblauwe vogels of een paar Amsterdamse grachtenpandjesmuurstickers.

Nog meer blauw inspiratie? Bekijk dan het overzicht van ons hele assortiment behang, muurstickers en kinderkameraccessoires in blauw. Of bekijk ons Pinterest board kinderkamerinspiratie blauw


Trots op jouw blauwe kinderkamer?

Heb jij zelf een blauwe kinderkamer met Perron 11 behang en/of -accessoires? Of misschien een meisjeskamer met blauw in de hoofdrol, of blauw gecombineerd met een verrassende andere kleur? Mail ons jouw foto, dan plaatsen we hem op ons Pinterest insiratieboard!

Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk