WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Trends 2017: de toekan en de jungalow

Jennifer van der Meer

Auteur: Jennifer van der Meer. Gepost op:30-jan-2017 16:59

Heb jij hem al gespot, de toekan? Plotseling duikt hij overal op: in de mode, op dekbedden, kussentjes, mokken, klokken, kaarten, behang. 2017 is het jaar van de toekan! Ook in je interieur is de toekan super leuk. Bijvoorbeeld in de kinderkamer! Maar ook in andere kamers misstaat deze vogel absoluut niet. Hij past dan ook perfect in de huidige Jungalow trend. We maakten een collage van allerlei toekan accessoires, zowel voor je kind als voor jezelf! Meer weten over de jungalowtrend? Scrol dan nog wat verder door!

lees meer

 

collage van toekan accessoires voor je kind en jezelf

 

De toekan accessoires op het moodboard

1. Lamp Toekan voor de kinderkamer, Perron 11

2. Dekbedovertrek Toekan, maat kids/junior of 1-persoons van Perron 11

3. Behang Toekan, Perron 11

4. Rickshaw Large Zero Messenger Bag. Deze coole tas met vintage toekan kun je voor vanalles gebruiken en natuurlijk ook als luiertas! Via Zazzle

5. Jouw baby gaat natuurlijk üperhip naar babyzwemmen in deze Iplay Zwemluier Lime Toucan

6. Feestje? Dan kies je natuurlijk voor deze toekan ballonnen van RevelandCo

7. Hoe schattig ziet jouw kleine er straks uit in deze kniebroek Anaïs Toucans 110 van Lily Balou ?
8. Deze pluchen toekan wordt met de hand gemaakt in Griekenland door ERGANIweaving maar ze verzenden wereldwijd. Verkrijgbaar via Etsy.

9. Deze vierkante klok past perfect in de jungalow trend! Van Acrylic Idea Factory.

10. Vintage opwindvogel van Suite22
11. Dit is Toucan Charlie! Een geweldig item in je babykamer! - Van Scalae verkrijgbaar oa bij Leo le Pirate

12. Toekan slab, als setje verkrijgbaar met babyleggings in dezelfde print. Van SaturninesWorldShop op Etsy
13. Toekan sierkussen 35 x 35 cm van Perron 11

14. Downloadbare paper toy van 7Toys. Gauw downloaden dus en knutselen maar met die kids!

15. Mooie kaart met toekan van Telegramme. Leuk om te versturen of om in te lijsten en als schilderijtje op te hangen in de kinderkamer.

 

Jungalow Trend en de toekan

De toekan komt niet uit het niets. Vogels en flora zijn al langer veelgeziene gasten in het interieur en sinds kort is er dan de jungalow trend. Tover je interieur om tot je persoonlijke jungle! Groen is hot dit jaar en niet alleen als kleur voor behang, verf en accessoires, maar ook in de vorm van planten. De kamerplant plaats je niet meer (alleen) in een hoek, maar je plaatst ze nu in groten getalen en op onverwachte en creatieve plaatsen. Weelderig en laagjes maken, dat zijn de sleutelwoorden daarbij. Combineer al dit groen met heldere kleuraccenten, patronen en (oude) spullen die je al hebt, tot een persoonlijke mix. Die oude vaas van je oma en dat kussen met etnische print die je meenam uit Tanzania? Die plaats je nu mooi in het zicht! We gaan voor een bohemian look met een eigen verhaal. Om ervoor te zorgen dat het geheel niet te druk wordt, kies je voor een grotendeels neutrale lichte achtergrond.

 

Jungalow Trend in de kinderkamer?

Ook dat kan! De meeste mensen willen een zekere mate van rust willen bewaren in de kinderkamer en dat absoluut een goed uitgangspunt. Maar je kunt ook prima een jungalow kinderkamer maken zonder dat het te druk wordt. Belangrijk daarbij is dat je vooraf kiest voor een harmonieus kleurenschema. Groen heeft een rustgevend effect op mensen en dus ook op kinderen. Een fijne kleur dus voor de kinderkamer. Planten en natuur hebben diezelfde werking en dat geldt ook voor afbeeldingen daarvan! Kies daarnaast voor een neutrale bijpassende tint zoals grijsgroen, wit, grijs of bruin, plus 1 of hooguit 2 accentkleuren om de boel te verlevendigen. Kies 1 wand waarop je het accent wil leggen. Met deze wand bepaal je de sfeer van de kamer door bijvoorbeeld voor een opvallend behang te kiezen.  Ons toekanbehang of ons junglebehang past helemaal in de jungalowtrend. De andere wanden schilder je in de neutrale tint. Kies meubels in natuurlijke materialen zoals (steiger)hout, of verf de meubels die je al hebt in stoer grijs of een vergrijsde tint. Met accessoires in de accentkleuren en groentinten maak je de kinderkamer vervolgens af. En die kamerplanten? Op de kinderkamer ga je daarmee natuurlijk anders om dan in de woonkamer. Weelderige plantentaferelen lijkt me hier niet verstandig. Maar bij kleine kinderen kun je best een wat kleinere plant op een kast of vensterbank plaatsen. En bij schoolgaande kinderen of pubers kun je prima een of twee wat grotere planten op de kamer zetten. Kies dan meteen voor een luchtzuiverend exemplaar. Ook een fijn idee voor de kinderkamer!

 

Meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ons jungalow board op Pinterest!

Wat vind jij van de toekantrend en de jungalow trend? Vind je het iets voor de kinderkamer of juist voor elders in huis? 
 

 

Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk