WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Vijf tips voor een rustige babykamer met behang

Jennifer van der Meer

Auteur: Jennifer van der Meer. Gepost op:12-sep-2018 11:38

Ben jij dol behang met een leuk printje, maar ben je bang dat de babykamer daarmee te druk wordt? Met deze tips kun je zelfs met een druk behangprintje de rust in de babykamer bewaren!

lees meer

 

Kleurenschema

Goed op elkaar afgestemde kleuren geven de kamer rust! Maak daarom voordat je begint een kleurenschema, die de leidraad vormt voor alles wat je uitkiest voor de inrichting van de babykamer. Kies vooraf je uitgangspunt, bijvoorbeeld het behang dat je op het oog hebt. Maak hier een bijpassend schema bij dat je gebruikt bij het uitzoeken van de verf, de gordijnen, de accessoires etc. Tip: kies niet teveel kleuren, dan wordt het te bont! Ga uit van 1 of 2 hoofdkleuren en nog 1 of 2 accentkleuren die je in details kunt laten terugkomen.

 

Online vind je verschillende programma’s die je hierbij kunnen helpen, zoals Adobe Color, of Coloors. Er zijn ook apps voor op je telefoon zoals Adobe Capture. Daarmee kun je ook foto’s kunt maken van bijvoorbeeld een behangstaal of meubelstuk, waarna je suggesties krijgt voor bijpassende schema’s. Super handig!

 

 

screenshot van app Adobe Capture met behang Robots van Perron 11

Afb.: screenshot van de app Adobe Capture, waarmee ik een foto maakte van het behang Robot van Perron 11. De app zoekt de kleuren uit het behang en geeft suggesties voor een kleurenschema dat je kunt aanpassen

 

Kies de juiste wand

De hele kamer met een kleurrijk printje behangen, dat wordt misschien al gauw wat te druk. Kies dus liever één wand die je bekleedt met het behang. Schilder de andere wanden wit of in een rustige of zachte bijpassende kleur. Welke wand je voor het behang kiest, kan ook uitmaken. Heb je een smalle kamer, kies dan liefst een korte wand. Dat zorgt ervoor dat de kamer breder lijkt. Ook een kleine kamer kun je wat groter laten lijken door de korte kant te behangen. Kies je de wand die je direct ziet als je binnenkomt, dan kan dit juist een heel leuk en vrolijk effect geven. Maar de tegenoverliggende wand kan de kamer wellicht juist wat groter laten lijken, die komt namelijk minder direct op je af als je binnenkomt.

 

Ga eens een tijdje in de kamer zitten en kijk goed naar de lichtval. De donkerste wand kan wel eens de juiste wand zijn om te behangen als het behang wat feller gekleurd is. Of om in een felle kleur te schilderen, mocht het behang juist wat lichter zijn! Zie bijvoorbeeld de kamer hieronder, waar onze klant de wand in het nisje onder het schuine dak een fel oranje kleur gaf en de lange wand tegenover het raam bekleedde met het lichter gekleurde posterbehang Het Eekhuis. Het oranje komt subtiel in kleine details van het behang terug en haalt het donkere nisje zo mooi op én geeft pit aan het behang en de kamer. 

 

 

Babykamer met posterbehang Het Eekhuis van Perron 11 en oranje nis

 

 

Drie banen behang

Je kunt er ook voor kiezen om niet de hele wand te behangen, maar slechts drie banen in het midden van de wand. Eén of twee banen kan natuurlijk ook, maar drie banen geeft net wat meer body en dit haal je meestal precies uit 1 rol (afhankelijk van de hoogte van je kamer en de rollengte). Schilder de rest van de wand, dus links en rechts van het ‘behangpaneel’, in een mooie bijpassende kleur. Denk hierbij ook eens aan een donkere kleur! De rest van de wanden hou je wit of kies daarvoor een lichte kleur uit het behang. Leuk is om voor dit ‘behangpaneel’ bijvoorbeeld een bureautje te plaatsen, een speelgoedkist of lekkere stoel. Hierdoor baken je direct een speciaal plekje af in de kinderkamer! Of ga voor een speels effect: plak de banen behang in een hoek van de kamer of zet het ledikantje er net half voor!

 

 

drie banen treintjesbehang achter kinderbedje

 

 

Een vierkant van behang

Wil je niet de hele wand behangen, denk dan eens aan een vierkant van behang op de wand. Eerst schilder je de wand wit of in een mooie bij het behang passende kleur. Meet vervolgens uit hoe groot je vierkant moet worden en teken met licht potlood uit waar het vierkant moet komen. Hou bij de maat van het vierkant rekening met de baanbreedte van het behang, zodat je straks geen banen verticaal moet afsnijden. Handig is om het behang al voordat je het opplakt op de juiste lengtemaat te snijden met een scherp snijmes of behangsnijder zodat de boven- en onderkanten netjes recht worden. Hou hierbij uiteraard rekening met het patroon! Plak de stroken behang vervolgens netjes binnen de potloodlijntjes en kijk eens wat een bijzonder effect dit geeft!

 

 

vierkant van auto behang op wand kinderkamer

 

 

 

Behang met lambrisering

Helemaal terug van weggeweest: een lambrisering met daar boven behang. Maar nu natuurlijk wel 2.0! Je kunt kiezen voor een echte lambrisering van houten panelen en die in een bijpassende kleur schilderen. Wil je het wat strakker? Schilder dan de onderzijde van de wand in een mooie kleur. Helemaal profi wordt het als je bij het bepalen van de hoogte van dit schildervlak rekening te houdt met de Gulden Snede. Boven dit geschilderde vlak plak je het behang. De overgang tussen behang en schildervlak werk je tot slot af met een mooie afwerkingslat die je vindt in de bouwmarkt. Die schildert je in dezelfde kleur als het ondervlak.

 

 

 

autobehang met lambrisering

 

En jij? 

Heb jij ook behang in de babykamer en hoe heb jij rust in het geheel gebracht? Laat je tips hieronder achter of stuur ons je foto via Facebook! 

Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk