WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Hoe draagt behang bij aan de ontwikkeling van jouw baby

Sofieke

Auteur: Sofieke. Gepost op:24-apr-2013 16:18

Behang kan de babykamer een persoonlijke, speciale en bijzondere sfeer geven. Behang is namelijk zo veel meer dan alleen leuk voor jou, als ouder, om naar te kijken! Een behangetje op de muur kan jouw baby namelijk een vertrouwd gevoel geven en tegelijkertijd prikkelen. lees meer


Behang in de babykamer


Af en toe komen ouders naar ons toe met de vraag of behang in de babykamer niet veel te druk is. Wij vertellen ze dan altijd dat behang helemaal niet druk hoeft te zijn. Behang kan je baby een vertrouwd gevoel geven en de ontwikkeling stimuleren. 

Baby’s tot 16 weken zijn hard bezig met het verbeteren van hun zicht. Zij zijn vooral geïnteresseerd in de kleuren zwart en wit, omdat zij dit grote contrast makkelijk waarnemen. Daar kan je dus rekening mee houden tijdens het inrichten van de babykamer! Een voorbeeld van passend behang is bijvoorbeeld ons zwart-witte grachtenpandjesbehang.

 


Behang babykamer grachtenpandjes voorbeeld

 


Na 16 weken neemt het concentratievermogen van een baby toe, waardoor hij of zij voorwerpen langer zal bestuderen. Daarnaast kunnen baby's nu kleuren onderscheiden en ze beginnen details van voorwerpen te zien. Een behangpatroon, -tak, of –boom zoals ons behang "De Vogelstad” in pasteltinten, stimuleert jouw kleine te blijven kijken, ontdekken en leren.

 


Babykamer met zachte pasteltinten en muurstickerboom

 

En wist je dat baby's na 16 weken gezichten herkennen? De moeder van Lars (18 weken) mailde ons: "Lars kijkt sinds kort bewust naar de uiltjes en dan komt er een grote glimlach op zijn gezicht. Geweldig om te zien". Heel begrijpelijk, want de uilen in de behangboom Familie Uil, hebben hele grote ogen waar Lars zijn aandacht meteen door wordt getrokken. 


Behangboom familie uil voorbeeld grote ogen baby's
 

 

Als je baby 36 tot 40 weken oud is, leert hij of zij de betekenis van woorden kennen. Vormen, bijvoorbeeld van dieren, worden herkend en soms worden dierengeluiden gekoppeld aan de vorm. Hoe leuk is het om samen te tjielpen naar de vogeltjes, of te miauwen naar de katten op de muur? 
 


Hoe reageert jouw baby op de omgeving?  

 

  

Reacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk