WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Net even anders dan anders: babykamer met zwijntjesbehang

Jennifer van der Meer

Auteur: Jennifer van der Meer. Gepost op:06-apr-2017 10:47

Tamara wilde graag een babykamertje dat ‘net even anders dan anders zou zijn’. En volgens ons is ze daar uitstekend in geslaagd. Met het zwijntjesbehang en de okergele en oudroze accenten maakte ze er echt een bijzondere kinderkamer van. Benieuwd hoe ze dit heeft aangepakt? Lees dan snel verder!lees meer

 

Babykamerinspiratie bijzondere babykamer met zwijntjesbehang klantfoto

Hoe ben je bij Perron 11 terechtgekomen?


‘Ik kwam het vosjesbehang van Perron 11 een tijdje geleden tegen op internet. In dat artikel was het behang niet voor een kinderkamer, maar voor een woonkamer gebruikt. Ik vond het direct superleuk. Toen ik een poosje later weer eens op de site van Perron 11 keek, ontdekte ik het zwijntjesbehang. Ik was meteen verkocht!’

Wat vond je zo leuk aan het zwijntjesbehang?


‘Ik ben sowieso dol op bosdieren. Daarom viel het vosjesbehang me destijds ook meteen op. Maar vosjes kom je natuurlijk wel wat vaker tegen op behang, en ik wilde graag iets aparts voor ons babykamertje. En omdat in de achternaam van mijn vriend het woord ‘zwijn’ voorkomt, maakte dat het zwijntjesbehang voor ons extra bijzonder.’

 

wieg met zwijntjes behang babykamer

Hoe ging het plakken van het behang?


‘Ik vond behang erg fijn om mee te werken, want het was heel stevig en scheurde absoluut niet. Ik kon het kamertje dan ook prima in mijn eentje behangen. Ik ben styliste en heb dus wel de nodige behang-ervaring. Dat scheelt natuurlijk, maar de kwaliteit van het behang speelde zeker ook een rol.’
 

Hoe heb je het kamertje verder ingericht?


‘De stijl is een beetje vintage, maar ook weer niet te veel. Het babybedje en het stoeltje komen uit de familie. Op Marktplaats vond ik een oude grenen kast en een oude commode die ik zelf heb opgeknapt. Ik heb verder veel gebruikgemaakt van hout. Qua kleur heb ik gekozen voor een combinatie van okergeel en oudroze. Het lijkt misschien een beetje alsof alles zomaar bij elkaar is geraapt, maar de kleuren, meubels en accessoires zijn allemaal op elkaar afgestemd.’
 

Babykamer inspiratie commode in zwijntjes kamer

Hoe ben je te werk gegaan?


‘Het zwijntjesbehang was de basis waar het allemaal mee begon. Vrij snel daarna kwam ik het zwijnenhoofdje tegen dat je aan de muur kunt hangen en dat paste daar natuurlijk perfect bij! Verder wilde ik heel graag okergeel gebruiken als kleur en bovendien ben ik dol op hout. Ik was er dus algauw uit dat dat de basisingrediënten moesten worden. In mijn werk als styliste maak ik normaal gesproken altijd een heel plan voor de inrichting van een ruimte, maar dat heb ik voor onze eigen babykamer juist helemaal niet gedaan. De ideeën ontstonden stap voor stap, als een natuurlijk proces. Het is een soort verzamelverhaal geworden, dat zich over een paar maanden heeft uitgespreid.’
 

Kinderkamerinspiratie stoel met kussen in zwijntjeskamer

Ben je tevreden met het eindresultaat?


‘Ja, ik ben er ontzettend blij mee! Het is een kamertje geworden met een heel eigen stijl die je niet zo vaak tegenkomt. Ook over Perron 11 ben ik trouwens erg tevreden. Het behang kwam supersnel binnen, was keurig netjes verzonden en zoals ik al zei ging het behangen supermakkelijk.’Kinderkamerinspiratie vintage kastReacties:
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk