WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Winkelwagen0 producten Tot. € 0,-Bekijk >>>

rechtstreeks bij de ontwerpster | persoonlijke service | gratis verzending vanaf 35,- | korte levertijden | veilig betalen | 90 dagen bedenktijd

Filter
Een ogenblik geduld ajb...
  • Producttype
  • Ruimte
  • Onderwerp
  • Kleur

Muurstickers plakken: een fluitje van een cent!


Alle muurstickers zijn al netjes machinaal voor je uitgesneden. Je hoeft de muurstickers dus alleen nog maar op te plakken. En dat is een fluitje van een cent, want dankzij de lichte structuur zijn de stickers makkelijk en zonder luchtbellen te plakken. Goed om te weten: Je kunt ze zelfs meerdere malen op een andere plek plakken!


Benodigdheden

- Muursticker

- Muursticker spateltje of zachte schone doek

 


Ondergrond

De muurstickers kunnen op heel veel ondergronden geplakt worden. Zorg wel dat de ondergrond schoon, vetvrij, droog en vlak is. Pasgeschilderde wanden 2 weken laten drogen.

In tegenstelling tot veel andere muurstickers, blijven onze muurstickers zeer goed zitten op deuren, ramen, kasten, meubels, glasvezelbehang, behang en geverfde muren. Zelfs op een ondergrond met lichte structuur blijft de muursticker zitten (granol en sierstucwerk met structuur is echter meestal te grof). En bovendien zijn ze ook weer gemakkelijk te verwijderen! Vragen over jouw ondergrond? We denken graag met je mee!
 

Let op: sommige (extra) schrobvaste muurverven van de nieuwste generatie bevatten siliconen. Deze zijn niet geschikt als ondergrond voor muurstickers! De siliconen reageren namelijk met de lijm waardoor bubbels kunnen ontstaan of de muursticker kan loslaten. Raadpleeg de verpakking van de verf voor de samenstelling of vraag aan de verfleverancier. Ook een ondergrond met PVC erin verwerkt of hardboard raden wij af. RVS en metaal is mogelijk, indien niet ontvet met een middel dat siliconen bevat.
 


Muursticker materiaal

De muursticker is gedrukt op non-permanente zelfklevende kunststof, mat met lichte structuur. Omdat de muursticker een matte uitstraling heeft, ziet de sticker er chic uit. De kleuren van de muursticker zijn mooi en helder. Ook fijn: De muursticker wordt gedrukt met inkt op waterbasis, waardoor er naderhand geen giftige stoffen vrij kunnen komen. Wel zo prettig voor het milieu en de kinderkamer! De muurstickers zijn zo veilig dat ze zelfs voldoen aan de hygiënische voorwaarden van ziekenhuizen. Ook zijn onze muurstickers bestand tegen water en kunnen ze dus gemakkelijk schoongemaakt worden.

 


Het plakken van de muursticker

Bepaal de juiste plaats voor het eerste onderdeel. Trek daarna voorzichtig het onderdeel los van het vel. Bij grote muurstickers is het handig om dit met z’n 2en te doen. Plak dan het eerste deel losjes op de wand en strijk van boven naar beneden en van binnen naar buiten om eventuele luchtbellen te verwijderen. Zit de muursticker nog niet op de gewenste plaats, haal hem dan voorzichtig los en probeer het opnieuw. Zit de muursticker eenmaal goed, druk dan aan. Dit kun je het beste doen met een speciale muursticker spatel met vilten zijkant. Een schone zachte doek is eventueel ook mogelijk. Wrijf daarbij weer van binnen naar buiten. Plak vervolgens de andere onderdelen op hun plek. Bij onze grote muurstickerbomen staan letters op het vel zodat je kunt zien waar de takken op de boom moeten aansluiten.

Maak met met de overige onderdelen een eigen compositie of volg het bijgeleverde voorbeeld.

 


Tip

Om het plakken van grote onderdelen nog makkelijker te maken, knip je eerst het onderdeel een stukje vanaf de snijcontour uit het vel. Vervolgens haal je een klein stukje folie van de bovenzijde en plak het stickermateriaal daar losjes op de muur. Trek vervolgens aan de achterzijde het folie los, terijl je de sticker op de wand wrijft.

 

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk